Voor de ouders

Jij ziet dat het met je kind niet goed gaat. Hij laat gedrag zien, thuis en/of op school waarvan jij niet meer weet hoe je er mee om moet gaan. Je hebt van alles geprobeerd om het bij te sturen. Je voert hierover ook gesprekken op school. Alles wat je inzet levert niet op wat je graag zou willen. Je staat met de rug tegen de muur en weet nu niet meer wat te doen.

De stress die dit oplevert wordt steeds groter en de sfeer wordt minder. De relatie tussen jou en je kind staat onder druk. Je partner en jij kunnen verschillen van inzicht en dat zorgt voor strijd. De relatie met school verslechtert. Zelfs je werk kan eronder lijden. Je zal niet de eerste ouder zijn die daardoor in de ziektewet terecht komt. De angst voor de toekomst wordt steeds groter. Je weet dat het zo niet langer door kan gaan.

Ik snap dat. Toen ik nog voor de klas stond zag ik hoe kinderen gefrustreerd raakten, ongelukkig konden worden als ze niet genoeg uitdaging kregen. Daarna heb ik het ook bij mijn eigen kinderen gezien en ervaren. Ook vanuit mijn eigen schooltijd weet ik hoe frustrerend het is als je niet kan laten zien wat wel in je zit. Ik zie dit ook dagelijks in mijn eigen praktijk. Ik zie ouders en leerkrachten die het beste voor het kind willen, maar niet meer weten hoe dit te bereiken. Waardoor er alleen nog maar frustratie overblijft.

Begeleiding hoogbegaafdheid
Begeleiding ouders

Begeleiding ouders

Een belangrijke stap in mijn begeleiding is dat ik meekijk bij jouw kind in de klas. Vraag jij je nu af of jouw leerkracht hiervoor open staat? We doen dit zodat jij een beter beeld krijgt van het functioneren van jouw kind in de klas. Het is mijn ervaring dat leerkrachten hier vrijwel altijd open voor staan. Daarnaast spreek ik natuurlijk ook met de leerkrachten en jouw kind. Daaruit haal ik informatie waaruit ik heel concreet advies kan geven voor de volgende stappen. Daarna begeleid ik je nog een aantal maanden

Het zal niet alleen maar makkelijk zijn. Sommige inzichten kunnen ook confronterend zijn. Het kan van jou vragen dat jij hierin ook iets te doen hebt en aan de slag moet gaan. Jij gaat dan ontdekken dat juist hierin de oplossing ligt. Jij gaat ervaren dat door de keuzes die jij hierin maakt, de stappen die jij hierin zet zorgt dat jouw kind in zijn ontwikkeling groeit. Ook het functioneren op school verandert hierdoor enorm.

Als jij benieuwd bent of dit jou ook kan helpen laat het mij weten via de mail. Daarna houden wij samen een kennismakingsgesprek in mijn praktijk, waarin wij bespreken welke begeleiding jullie kunnen gebruiken. Daarna ontvang je van mij een voorstel voor een traject op maat dat past bij jullie uitdagingen en beslissen jullie of we gaan samenwerken.

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van Cognivo