Hoe ik begeleid

Hulp krijgen als je ergens tegenaan loopt, is fijn. Maar iets zelf kunnen oplossen is nog fijner! Daarom zie ik mijn rol in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen vooral als die van procesbegeleider. De eerste stappen zetten we samen. Daarna doe ik een stapje terug, zodat:

  • kinderen zelf succeservaringen opdoen, waardoor ze vol zelfvertrouwen naar school kunnen
  • ouders dankzij de juiste tools steeds meer kunnen loslaten
  • leerkrachten voortaan zelf de juiste stappen kunnen zetten, zonder overbelast te raken

Natuurlijk ben ik na die eerste stappen nog een tijdje aan de zijlijn aanwezig. Zo heb je houvast bij de dingen waar je tijdens dit proces tegenaan loopt.

Die eerste stappen kunnen we op verschillende manieren zetten, bijvoorbeeld tijdens een ouderbijeenkomst, de oudercursus ‘Samen aan de slag’ of de individuele begeleiding die ik bied voor ouders met schoolgaande kinderen, scholen en thuiszitters

Hierbij blijven we niet te lang hangen in praten en observeren, maar stellen we concrete doelen waarmee jullie zelf aan de slag te gaan. Op die manier heb ik de afgelopen jaren al vaak gezien dat kinderen snel weer zelfverzekerd naar school gaan en lekker in hun vel zitten. En trots dat ze zijn als ze dat zelf voor elkaar hebben gekregen!

Woon je in Groningen, Friesland of Drenthe en wil je ook zelfredzaam worden bij de begeleiding van je hoogbegaafde kind of leerling? Meld je dan aan of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van Cognivo