ervaringen cognico

Hoe ik jullie kan begeleiden

Hoogbegaafde kinderen komen pas tot hun recht als ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Als ze die ruimte niet krijgen, raakt de hoogbegaafdheid steeds verder op de achtergrond. Deze kinderen gaan zich aanpassen, onderpresteren of raken gedemotiveerd. Ze zitten niet lekker in hun vel en dat is duidelijk te merken aan hun gedrag. Om dat te voorkomen, begeleid ik hoogbegaafde kinderen in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en hun ouders op de volgende manieren:

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de begeleiding van je hoogbegaafde kind? Meld je dan aan of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dat biedt alle gelegenheid om te vertellen waar je tegenaan loopt. Vaak is het gevoel van (h)erkenning tijdens zo'n gesprek al een hele opluchting. Vanuit die situatie gaan we op zoek naar een manier waarop je kind weer de kans krijgt om zichzelf te zijn.

 

Vraagteken

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van CognivoBlog

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen Maandag 22 mei Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen. Daar hebben ze jou bij nodig!

Lees meer »
Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen! Maandag 22 mei Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen!

Stoer komt hij binnen, maar al snel is er niets meer over van zijn stoere gedrag. Sterker nog: als we zijn tijd op de basisschool bespreken, is hij in tranen. Niets heeft hij er geleerd, terwijl er voor alle andere kinderen wél wat te leren viel.

Lees meer »

Meer items >>