ervaringen cognico

Begeleiding hoogbegaafde leerlingen

Voor begeleiding van hoogbegaafde leerlingen kunt u terecht bij Cognivo. Cognivo is gevestigd in Bedum en biedt begeleiding bij hoogbegaafde leerlingen in Groningen en omgeving. Hoogbegaafde leerlingen hebben waardevolle eigenschappen waar ze veel voordeel aan kunnen hebben. Echter hebben kinderen met hoogbegaafdheid andere behoeftes in het onderwijs dan andere leerlingen en praktische begeleiding van Cognivo kan hierbij de oplossing bieden.

Individuele begeleiding hoogbegaafde leerlingen door Cognivo

Hoogbegaafde leerlingen zijn leergierig, kunnen snel en veel informatie opnemen en kunnen goed verbanden leggen. Wanneer ze bezig zijn met een eigen interessegebied, hebben ze een hoge mate van concentratie en is hun aandachtsspanningsboog zeer hoog. Hoogbegaafde leerlingen hebben echter vaak andere interesses dan leeftijdsgenootjes en wanneer ze niet de ruimte krijgen om te leren wat ze willen leren, kan dit leiden tot demotivatie en onderpresteren.

Goede begeleiding van hoogbegaafde leerlingen leidt tot betere prestaties

Cognivo is gespecialiseerd in begeleiding van hoogbegaafde leerlingen. Door individuele begeleiding wordt er met behulp van diverse methodes en hulpprogramma's een plan opgesteld met praktische handvatten. Voor de juiste begeleiding van hoogbegaafde leerlingen kunnen er gesprekken plaatsvinden met leerkracht en kind maar ook de ouders van het kind. Op deze manier wordt duidelijk waar het kind, de leerkracht en/of de ouders tegenaan lopen en kan er goed advies worden gegeven. De juiste begeleiding van hoogbegaafde leerlingen leidt tot kennis en erkenning waardoor het kind volledig tot recht kan komen op school.

Vraagteken

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van CognivoBlog

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen Maandag 22 mei Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen. Daar hebben ze jou bij nodig!

Lees meer »
Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen! Maandag 22 mei Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen!

Stoer komt hij binnen, maar al snel is er niets meer over van zijn stoere gedrag. Sterker nog: als we zijn tijd op de basisschool bespreken, is hij in tranen. Niets heeft hij er geleerd, terwijl er voor alle andere kinderen wél wat te leren viel.

Lees meer »

Meer items >>