ervaringen cognico

Begeleiding hoogbegaafde kinderen

Cognivo biedt begeleiding aan hoogbegaafde kinderen in de omgeving van Groningen. Hoogbegaafde kinderen beschikken over verschillende waardevolle eigenschappen waardoor hoogbegaafdheid veelal wordt gezien als luxe. Echter kan het opvoeden van een hoogbegaafd kind zeer intensief zijn en kan er sprake zijn van diverse problemen op school. Praktische begeleiding aan hoogbegaafde kinderen, hun ouders of de leerkracht draagt er aan bij dat het kind volledig zichzelf kan zijn en goed tot zijn recht komt.

Voor begeleiding van hoogbegaafde kinderen gaat u naar Cognivo

Door de hoge intelligentie is een kind met hoogbegaafdheid zeer nieuwsgierig en wil deze van alles weten. Het kind neemt snel informatie op, onthoudt dit en legt eenvoudig verbanden. Naast de gedachtestroom loopt het gevoel bij hoogbegaafden ook sneller en intenser. Aan deze waardevolle eigenschappen kleven echter ook risico's. Het is belangrijk dat een hoogbegaafd kind zichzelf kan zijn en kan leren wat hij of zij wil leren. Wanneer dit niet het geval is, kan het zo zijn dat een kind zich gaat aanpassen, zich niet gelukkig voelt, gaat onderpresteren of gedemotiveerd raakt. Hierbij kan praktische begeleiding van hoogbegaafde kinderen de oplossing bieden.

Praktische begeleiding voor hoogbegaafde kinderen voor thuis en school

Cognivo is gevestigd in Bedum en biedt praktische begeleiding voor hoogbegaafde kinderen in de omgeving van Groningen. De individuele begeleiding van hoogbegaafde kinderen kan bestaan uit gesprekken met ouders en kind, maar ook met de leerkracht. Bij de begeleiding wordt er door gebruik van verschillende methodes en hulpprogramma's een verslag gemaakt met praktische adviezen die de ouders of de leerkracht kunnen uitvoeren. Kennis en erkenning draagt bij aan de juiste omgang met hoogbegaafdheid. Cognivo biedt praktische begeleiding aan hoogbegaafde kinderen waardoor het kind volledig tot zijn recht komt.

 

Vraagteken

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van CognivoBlog

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen Maandag 22 mei Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen. Daar hebben ze jou bij nodig!

Lees meer »
Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen! Maandag 22 mei Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen!

Stoer komt hij binnen, maar al snel is er niets meer over van zijn stoere gedrag. Sterker nog: als we zijn tijd op de basisschool bespreken, is hij in tranen. Niets heeft hij er geleerd, terwijl er voor alle andere kinderen wél wat te leren viel.

Lees meer »

Meer items >>